Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΤΑ


Πριν ακόμα υποδεχθείτε τον νέο σας τετράποδο συγκάτοικο, θα πρέπει να φροντίσετε να προμηθευτείτε κάποια αντικείμενα που είναι απαραίτητα:

Καλάθι μεταφοράς

Ο μόνος ασφαλής τρόπος για τις μετακινήσεις της γάτας είναι το ειδικό καλάθι μεταφοράς. Στο εμπόριο θα βρείτε πολλά διαφορετικά είδη : από ύφασμα , από πλαστικό ή σύρμα. Ότι και αν διαλέξετε, βεβαιωθείτε πως έχει το σωστό μέγεθος για να επιτρέπει στην γάτα να ξαπλώνει και να γυρίζει με άνεση, πως κλείνει με ασφάλεια, αερίζεται και μπορεί εύκολα να καθαριστεί. Και μην ανησυχείτε: μπορεί η γάτα σας να μπαίνει μέσα στο καλάθι της με δυσκολία, σίγουρα όμως ο περιορισμένος χώρος του την κάνει να αισθάνεται ασφάλεια όταν χρειάζεται να μετακινηθεί.

Δοχεία τροφής & τροφής

Διαλέξτε τα από κάποιο υλικό που να μπορεί εύκολα να καθαριστεί και βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά βαριά ώστε να μην μετακινούνται καθώς τρώει η γάτα. Πλένετε τα δοχεία καθημερινά με σαπούνι και νερό, χωριστά από τα υπόλοιπα σκεύη της οικογένειας.
Δοχείο & άμμος υγιεινής
Για την υγιεινή της γάτας σας θα χρειαστείτε ένα ειδικό δοχείο, άμμο υγιεινής και ένα φαρασάκι για να απομακρύνετε τις ακαθαρσίες. Διαλέξτε ένα δοχείο αρκετά μεγάλο για μια ενήλικη γάτα και μια άμμο υγιεινής καλής ποιότητας. Οι γάτες είναι από την φύση τους μανιώδεις με την καθαριότητα και είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε το δοχείο τους πάντοτε καθαρό. Απομακρύνετε καθημερινά τις ακαθαρσίες , συμπληρώνοντας με καθαρή άμμο όποτε χρειάζεται. Μια φορά την εβδομάδα πλένετε το δοχείο με σαπούνι και άφθονο νερό. Οι γάτες έχουν πολύ ευαίσθητη όσφρηση γι αυτόν τον λόγο αποφύγετε να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά με πολύ έντονη μυρωδιά. Μια φορά κάθε μήνα απολυμαίνετε το δοχείο με νερό και αντισηπτικό και αφήστε το να στεγνώσει στον ήλιο. Πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας μετά από κάθε χειρισμό του δοχείου και της άμμου υγιεινής.

Κρεβάτι

Ένα καλάθι ή ακόμα και ένα απλό χαρτοκιβώτιο μπορεί να γίνει ιδανικό κρεβάτι για την γάτα σας αρκεί να το στρώσετε με ένα μαλακό, καθαρό και ζεστό ύφασμα και να το τοποθετήσετε σε ένα ζεστό σημείο του σπιτιού. Ξεκινήστε έτσι - αν και είναι βέβαιο πως στην πορεία, η γάτα σας θα ανακαλύψει μόνη της πολλά σημεία του σπιτιού που για εκείνη είναι ... τα ιδανικά κρεβάτια!
Ονυχοδρόμιο
Αγοράστε ένα ειδικό ονυχοδρόμιο ή κατασκευάστε το μόνοι σας με ένα ξύλο και ένα κομμάτι ταπέτο. Φροντίστε να έχει το σωστό μήκος για να μπορεί η γάτα να τεντώνεται καθώς ξύνει και τοποθετήστε το σε κάθετη θέση σε ένα προσιτό σημείο του σπιτιού. Αν παρ όλα αυτά η γάτα δείχνει να προτιμά τα χαλιά και τα έπιπλα σας, διακόψτε την με ένα απότομο "ΟΧΙ" και μεταφέρετε την στο ονυχοδρόμιο δείχνοντας της πως να το χρησιμοποιεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.